Staande Mast Routeakkoord getekend door drie nieuwe partijen

20 oktober 2016

De gemeente Haarlem, de gemeente Haarlemmermeer en het Hoogheemraadschap van Rijnland hebben zich aangesloten bij het Routeakkoord voor de vaarroute tussen het IJsselmeer en de Deltawateren, zoals voorzien in Artikel 8 van het Staande Mast Routeakkoord. Het Routeakkoord zelf is ongewijzigd gebleven.

Routeakkoord
Dankzij het Staande Mast Routeakkoord kunt kunnen boten met een hoogte van meer dan 6 meter met een staande mast (met een vaarsnelheid van 9 kilometer per uur) in 24 uur van het IJsselmeer naar de Volkeraksluizen varen. De Staande Mast Route loopt over vaarwegen van allerlei verschillende beheerders. Om de route bruikbaar te houden, zijn afspraken tussen deze beheerders nodig. Onder verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat is voor het middendeel van deze route, van het IJsselmeer tot de Deltawateren, een Routeakkoord gesloten tussen de diverse brug- en vaarwegbeheerders.

Het Routeakkoord is vooral gesloten om ervoor te zorgen dat de bedieningstijden van bruggen en sluizen goed op elkaar aansluiten. Daarnaast worden werkzaamheden en onderhoud zo gepland, dat het de hele zomer door mogelijk blijft om de route te volgen.

Meer informatie over de Staand Mast Route vindt u via de volgende link: http://www.varendoejesamen.nl/recreanten/staande-mast-route

staande-mast-route

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel