Succesvolle NIWE meeting in Mechelen

25 oktober 2016

Op 11 en 12 oktober heeft een succesvolle vergadering van  het Network Inland Waterways Europe (NIWE) plaatsgevonden in Mechelen. De meeting werd gehost door de provincie Antwerpen. Het NIWE bestaat uit organisaties uit verschillende Europese landen met als doel om elkaar te versterken, te profiteren van elkaars kennis en ervaringen en (gezamenlijk) aanvragen van Europese subsidies te kunnen doen.

Op 11 oktober organiseerde de provincie Antwerpen een werksessie over de Blue Hub. Dit project gaat over green mobility. De expression of interest voor dit project is door de eerste ronde van de subsidieaanvraag gekomen en er wordt nu een full application ingediend. In de sessie zijn ook de opmerkingen van het Joint Technical Secretariat in Kopenhagen besproken. Op 12 oktober zijn tijdens de NIWE vergadering alle INTERREG projecten besproken en is de EBA (European Boatmen’s Association) aangetreden als nieuwe partner.

Na de vergadering was er een bijeenkomst waarin een aantal projecten van de provincie Antwerpen aan de partners is voorgelegd en voorzien van input. De gedeputeerde van de provincie Antwerpen was hierbij aanwezig.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel