Bijeenkomst bedienen van bruggen: oog voor blinde vlekken

24 april 2017

Op donderdag 6 april 2017 heeft de bijeenkomst ‘Oog voor blinde vlekken’ over de veiligheid van het bedienen van bruggen plaatsgevonden. De bijeenkomst is georganiseerd door Platform WoW en vhp human performance. Voor de bijeenkomst waren brugbeheerders (beleidsmakers, projectleiders en operationele functionarissen), brugontwerpers, engineers en uitvoerders en andere geïnteresseerden uitgenodigd.

Het afgelopen jaar hebben beheerders grote stappen gezet om bediening van bruggen veiliger te maken. Verschillende thema’s zijn opgepakt, zoals voorlichtingscampagnes voor weggebruikers, scenariotrainingen voor brugoperators en integrale veiligheidsanalyses van de bruggen.

Tijdens de bijeenkomst werd aandacht geschonken aan de blinde vlekken die er nog steeds zijn. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de competentie-eisen voor brugoperators? Hoe gaan we verder met de cameraopstellingen? En hoe zorgen we ervoor dat we leren van onze fouten?

Het streven blijft: nul incidenten in 2020.

Raadpleeg voor meer informatie de website van WOW.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel