Geslaagde NIWE bijeenkomst in Belfast

01 juni 2017

Op donderdag 27 april 2017 heeft de vergadering van NIWE (Network Inland Waterways Europe) plaatsgevonden. De vergadering werd georganiseerd door Lagan Canal Trust, één van de partners in het NIWE. Op het Lagan Valley Island Center in Lisburn kwamen 11 vertegenwoordigers uit 8 verschillende landen bijeen voor een interessante agenda.

De agenda was gericht op de INTERREG projecten. Er werd een aparte werkvergadering gehouden ten behoeve van het voorstel INTERREG Europe. NIWE ondersteunt de toekomst van de secundaire waterwegen in Europa door interregionaal samen te werken in heel Europa. Door middel van financiering helpt NIWE de doelen te bereiken. NIWE besprak tijdens de vergadering van NIWE onder meer de toekomst na Brexit, communicatie doelen en het uitbreiden van het kenniscentrum. Alle partners wisselden tijdens de vergadering informatie uit met betrekking tot de waterwegen en het management.

NIWE is momenteel betrokken bij het Interreg-programma van het Noordzeegebied, die in september zal worden geëvalueerd. De projecten van het Interreg-programma van het Noordzeegebied waarin de partners betrokken zijn, bevinden zich in verschillende fasen van goedkeuring: Blue Hubs, End of Boat Use en Small Hydro-systemen. Er zijn nog mogelijkheden om nieuwe partners in deze projecten te betrekken. De laatste oproep voor projecten in het Atlantische Interreg-programma heeft positieve gesprekken tussen Canal & River Trust, Waterways Ireland en Lagan Canal Trust opgeleverd. Er worden nieuwe projecten besproken die allemaal de ontwikkeling van het totale netwerk van kleinere waterwegen in Europa zullen ondersteunen.

Het NIWE verwelkomt een nieuw lid: Guillaume Dury, die Voies Navigables de France (VNF) vertegenwoordigt als een zeer ervaren INTERREG-partner. Het lidmaatschap groeit en nieuwe partners zijn welkom.

NIWE
Het NIWE bestaat uit organisaties uit verschillende Europese landen met als doel om elkaar te versterken, te profiteren van elkaars kennis en ervaringen en (gezamenlijk) aanvragen van Europese subsidies te kunnen doen. Klik hier voor meer informatie over NIWE.

Vorig artikel
Volgend artikel