WOW Prijs 2017 voor beste samenwerking

19 juni 2017

Eéns in de twee jaar rijkt het Platform WOW, een platform dat de samenwerking tussen beheerders van water- en vaarwegen centraal stelt, een prijs uit van het beste samenwerkingsverband tussen water en/of (vaar)wegbeheerende overheden. Samenwerkingsverbanden kunnen zich opgegeven om in aanmerking te komen voor deze prijs.

Winnende project uit 2015
In 2015 won de Energie en Grondstoffenfabriek de prestigieuze WOW prijs. Dit is een team van enthousiaste waterschappers die op een verfrissende manier de transitie wil bewerkstelligen van afvalwaterzuivering naar hergebruik van energie en grondstoffen uit afvalwater.
Charlotte van Erp Taalman Kip, voorzitter kernteam EFGF: “Blij en trots, dat waren we toen we de WOW-prijs in 2015 wonnen met de Energie –en Grondstoffenfabriek (EFGF).  Ik kan het iedereen aanraden hun project in te schrijven voor de WOW-prijs. Het heeft ons veel gebracht.  Een echte steun in de rug, ook in de positionering van de EFGF naar ons bestuur en management. Natuurlijk ook voor ons als team een echte opsteker. Lest best: de naamsbekendheid van EFGF is ook flink groter geworden. Dus ik zou zeggen: Doe mee!

Prijsuitreiking op WOW-dag
Op 5 oktober, tijdens de landelijke WOW-dag (Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders en Water Ontmoet Water), reikt Platform WOW de prijs uit voor de Beste Samenwerking. Het samenwerkingsvoorbeeld mag alleen (vaar)wegbeheer of waterbeheer betreffen, maar ook een combinatie van beide. Op basis van alle inzendingen maakt het programmateam van WOW een voorselectie, zodat de jury maximaal vijf kandidaten moet beoordelen. De jury kiest de uiteindelijke winnaar.

Wat kan je winnen?
Eeuwige roem en een bedrag van 15.000 euro om je goede voorbeeld van samenwerking verder te brengen.
Tot wanneer kan je insturen?
Tot 21 augustus 2017
Waar beoordeelt de jury op?
1. op de diversiteit van de betrokken partners
2. op de mate van realisatie/bewezen effect of impact
3. de mate van duurzaamheid/innovatie
Hoe doe je mee?
Vul het inschrijfformulier in (max 2 A4) en mail het naar willemijn.bosma@platformwow.nl.

Ter inspiratie: de vorige winnaars
2015 (Weg en Water): Energie- en grondstoffenfabriek
2013 (Water): Baggertubes Oosteinderpoel
2011 (Water): Project Koopmanspolder
2011 (Weg): Regionaal Tactisch Team Noord-Holland 
2010 (Weg): Minder hinder

Vorig artikel
Volgend artikel