Zuid-Hollandse Waterbus vaart nu ook in Antwerpen

06 juli 2017

Antwerpen heeft vanaf 1 juli 2017 een nieuw openbaar vervoermiddel: de waterbus. Het succesvolle openbaar vervoermiddel dat al jarenlang in de regio Rotterdam en tussen de Drechtsteden vaart is nu ook geïntroduceerd in Antwerpen. De waterbus over de Schelde verbindt Antwerpen met Kruibeke en Hemiksem en moet de bereikbaarheid van de Antwerpse regio verhogen. Gedeputeerde Rik Janssen van de provincie Zuid-Holland was bij de feestelijke lancering van de waterbus aanwezig.

Gedeputeerde Rik Janssen: “In een dichtbevolkte en waterrijke provincie is het noodzakelijk dat vervoer over water een volwaardig alternatief is voor vervoer over wegen. De waterbus speelt hierbij een belangrijke rol. We besteden onderling natuurlijk veel aandacht aan de verbinding tussen de verschillende havens maar het is ook mooi om te zien dat dit succesvolle vervoermiddel nu ook in Antwerpen gaat varen”.

Marc van Peel, voorzitter Havenbedrijf Antwerpen: “We moeten alles op alles zetten om de mobiliteit in Antwerpen maar ook in de regio eromheen weer vlot te trekken. We zijn er zeker van dat de waterbus over 5 jaar een plaats veroverd zal hebben in de harten van de gebruikers, zodat ook andere overheden en bedrijven deze snelweg over de Schelde mee verder willen ontwikkelen”.

De Antwerpse haven gaat een bedrag van €30 miljoen investeren in de uitbouw van een dienst met waterbussen op de Schelde. Dat heeft Marc Van Peel gezegd. Antwerpen wordt al geruime tijd met een groot mobiliteitsprobleem geplaagd. Met de start van de werken aan de Oosterweelverbinding volgend jaar dreigt een compleet verkeersinfarct. Met de inzet van de waterbussen hoopt het Antwerpse stadsbestuur een alternatief te kunnen bieden voor het wegverkeer om mensen naar hun werk te brengen.

Bron: provincie Zuid-Holland

Vorig artikel
Volgend artikel