Provincie Noord-Holland investeert ruim 2 miljoen in betere vaarverbindingen  

http://ngewormerbrug-provincie-noord-holland
19 oktober 2017

De provincie Noord-Holland trekt ruim 2 miljoen euro uit voor het verbeteren van een aantal recreatieve vaarverbindingen. Verschillende bruggen en sluizen worden aangepakt. Hierdoor wordt het middendeel van de ’s-Gravelandse Vaart weer geschikt om op te varen, en blijven de Wijde Wormerringvaart en de verbinding Rustenburg – Verlaat goed bevaarbaar.

Verder verbetert de provincie de onderdoorgang van de Dijksbrug bij Monnickendam. Ook komt er een onderzoek (MER) naar een nieuwe vaarverbinding tussen de Wijde Blik en de Loosdrechtse Plassen.

Aanpakken van knelpunten

Cees Loggen, gedeputeerde Water: “Met deze bijdragen worden knelpunten in vaarverbindingen op verschillende plekken in Noord-Holland aangepakt. Ik ben blij dat deze belangrijke schakels worden hersteld, zodat straks nog meer mensen kunnen genieten van onze mooie vaarwegen.”

Winst voor de regio

De projecten komen in aanmerking voor subsidie van de provincie omdat ze klaar zijn om uitgevoerd te worden en omdat ze winst opleveren voor de hele regio en verschillende doelgroepen (meerdere waterrecreatievormen, gebruikers, ondernemers, beheerders, etc.). Voorwaarde voor de subsidie is dat de projectpartners meebetalen aan de kosten.

(Op de foto: werkzaamheden aan de Engewormerbrug in Noord- Holland)

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel