Conferentie rond Actieplan Waterrecreatie Midden- en Noord-Limburg

http://actieplan%20waterrecreatie%20limburg
24 november 2017

 

Op donderdag 16 november vond in in Beachclub Degreez in Panheel een conferentie rond de uitvoering van het Actieplan Waterrecreatie Midden- en Noord-Limburg plaats. De conferentie werd door ongeveer 120 bezoekers bijgewoond, onder wie ondernemers, bestuurders, watersportverenigingen en ambtenaren.

Waterrecreatie in Limbrug

Tijdens deze bijeenkomst stond gedeputeerde Geurts van toerisme stil bij het belang van de waterrecreatie voor Limburg. Het vormt een belangrijk onderdeel van het Limburgse Investeringsprogramma Toerisme & Recreatie 2016-2019, en is een voorbeeld van waar dit programma voor staat. Met het Actieplan Waterrecreatie wordt een flinke impuls gegeven aan de verbetering van de kwaliteit van het aanbod en de ondersteuningsstructuur in deze sector. De Provincie stelt hiervoor in totaal 3.3. miljoen euro beschikbaar.

Actieplan Waterrecreatie

De programmamanager voor de uitvoering van het Actieplan, Rob Vrolijks, ging in op de stand van zaken van de uitvoering van het Actieplan. Want er zijn inmiddels al 20 projecten in uitvoering, met een provinciale bijdrage van in totaal 1 miljoen en een multiplier van ruim 4. Nog eens een zelfde aantal projecten is in voorbereiding. De verdeling over de thema’s ‘verbreding doelgroep’, ‘bereikbare waterkant’ en ‘integratie droge en natte recreatievoorzieningen’ loopt volgens plan. Er zijn diverse grootschalige gebiedsontwikkelingen gaande of in voorbereiding, zoals Area X in Roermond.

Urlaub am Wasser

Aan het einde van de conferentie werd door de Duitse gastspreker Herr Philipp Wagner van het NIT in Kiel aandacht besteed aan de Duitse toerist en hun vakantiegedrag want een groot deel van de botenbezitters en waterrecreanten in Limburg is Duits. Hij nam de deelnemers mee in een presentatie met cijfers over de Duitse toerist in het algemeen, waarbij werd ingezoomd op de resultaten vanuit het recente onderzoek “Urlaub am Wasser”.

(Afbeelding: impressie van een van de projecten uit het Actieplan Waterrecreatie)

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel