Aanleg nieuwe vaarweg Delftse Schie verloopt voorspoedig

http://delftse-schie-visualisatie
17 april 2018

De provincie Zuid-Holland realiseert in samenwerking met de gemeenten Rotterdam en Schiedam en het Hoogheemraadschap van Delfland een nieuwe vaarweg, de Delftse Schie. Op 11 april 2018 werden gedeputeerde Rik Janssen, hoogheemraad Marcel Houtzager, wethouder Alexander van Steenderen en rayondirecteur Jenny Fix tijdens een werkbezoek bijgepraat over de voortgang van het project.

Sneller en veiliger vaarweg

De nieuwe vaarweg loopt vanaf de Hoge Brug via de dijk langs het bedrijvenpark Rotterdam Noord-West naar de Doenbrug. ln de Delftse Schie bevinden zich, ter hoogte van het dorp Overschie, 2 haakse bochten. Door de groei in lengte van de schepen zijn deze 2 bochten een knelpunt geworden in de vaarweg. De provincie heeft besloten de vaarweg aan te passen, waardoor 2 haakse bochten in de Delftse Schie worden vermeden en het vaarverkeer hier sneller en veiliger wordt.

Natuurvriendelijke oever

Het project Bochtafsnijding Delftse Schie bestaat uit het aanleggen van een nieuwe vaarweg met een lengte van circa 800 meter, de aanleg van een vaste noordelijke oeververbinding naar het nieuwe eiland en de aanleg van 1.500 meter natuurvriendelijke oever met een vispaaiplaats. In oktober 2016 is gestart met de uitvoeringswerkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe vaarweg. Naar verwachting wordt de vaarweg begin volgend jaar in gebruik genomen.

Visualisatie

De toekomstige situatie is -zelfs in VR- in een mooie interactieve visualisatie te bekijken op deze website. Lees meer over het project op de website Bochtafsnijding Delftse Schie van de provincie Zuid-Holland.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel