Kwart miljoen bezoekers zorgen voor record tijdens Sail Kampen

http://sail-kampen-arjan-van-de-logt-kamper-kogge-web
09 april 2018

Tijdens het paasweekeinde vond in Hanzestad Kampen het evenement Sail Kampen plaats. Met ruim 250.00 bezoekers trok het evenement zo’n 20.000 bezoekers meer dan tijdens de editie van 2014. De organisatie en gemeente blikken dan ook tevreden terug.

Sail Kampen

Het vierdaagse event werd dit jaar voor de zesde maal georganiseerd. Het maritieme evenement is van oudsher bedoeld om het belang van scheepvaart voor de ontwikkeling van de Hanzestad te onderstrepen. De Sail startte op vrijdagavond met een vlootschouw waarbij de deelnemende schepen onder zeil de stad in kwamen varen. Op de Koggewerf werd een inkijk in het oude vissersleven gegeven en de Oude Buitenhaven lag vol met botters, punters en uiteraard de bekende Kamper Kogge, waaraan de stad haar middeleeuwse rijkdom heeft te danken. Sail Kampen werd afgesloten met een groots vuurwerk en verliep zonder noemenswaardige incidenten.

Nautisch erfgoed

Naast de aanwezigheid van de schepen was er door de hele stad aandacht voor het nautisch erfgoed, door middel van demonstraties en optredens van van onder andere shantykoren, straatartiesten en levende standbeelden. En ondanks dat bezoekers voor het eerst 3 euro entree entree moesten betalen, was het drukker dan ooit. Sail-voorzitter Frans van der Kolk tegen Kampens weekblad De Brug: “Ik vind het logisch dat voor een evenement met de omvang van Sail Kampen om een bijdrage van de bezoeker wordt gevraagd. Zonder die bijdrage kun je een evenement van deze omvang namelijk niet organiseren. Gratis bestaat niet in het leven. Alles kost nu eenmaal geld, en met drie euro voor vier dagen, hebben we de kosten voor de bezoeker bewust zo laag mogelijk gehouden.”

Een volgende editie van Sail Kampen staat gepland voor 2022, mogelijk zelfs al eerder.

(Foto Kamper Kogge: Arjan van de Logt – Logtnest Fotografie)

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel