Groningen verleent eerste subsidie voor ontwikkeling thematische vaarroutes

http://vaarroutes-groningen
20 juni 2018

De provincie Groningen heeft 120.000 euro subsidie verleend voor de ontwikkeling van zeven thematische vaarroutes, met specifieke Groninger thema’s. Het project zal worden uitgevoerd door HISWA Vereniging en levert drie nieuwe arbeidsplaatsen op. De provincie maakte eerder al bekend in totaal 6 ton subsidie voor nieuwe vaarroutes beschikbaar te stellen.

Thematische vaarroutes Groningen

De zeven nieuwe routes hebben typisch Groninger thema’s: het Wad, de strijd tegen het water, het grensgebied met Duitsland, de Graanrepubliek Oldambt, de Veenkoloniën, de borgen en kastelen van het hoge Noorden en het middeleeuwse handelsnetwerk Hanze. Per route wordt aangegeven voor welk type boot de route bevaarbaar is. De vaarroutes zijn maximaal 30 kilometer per dag moeten volgend vaarseizoen beschikbaar zijn.

HISWA Vereniging zal de zeven nieuwe routes ontwikkelen in samenwerking met elf watersportondernemers, AbelLife, Marketing Groningen en het Routebureau Groningen. Ook komt er een app met een vaarknooppuntensysteem, een vaarboek en een informatiepakket voor ondernemers.

Subsidie

Deze subsidie komt uit de subsidieregeling Toeristische themaroutes provincie Groningen. Met deze regeling wil de provincie toeristische themaroutes realiseren, voor fietsers, wandelaars en vaarrecreanten. Bij elke route staat een typisch Groninger thema centraal en zijn de toeristische ondernemers in de provincie aangehaakt.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel