Sloepennetwerk Noord-Holland Noord officieel geopend

http://sloepennetwerk-noord-holland-noord-web
05 juni 2018

Zaterdag 2 juni is het 200 kilometer lange vaarnetwerk voor kleinere recreatievaart in de regio Noord-Holland Noord officieel geopend. De officiële opening werd verricht door gedeputeerd Cees Loggen. Het nieuwe netwerk is het afgelopen jaar ontwikkeld als onderdeel van het Sloepennetwerk. Het Recreatieschap Noord Holland was verantwoordelijk voor de uitvoering.

Sloepennetwerk

Het nieuwe vaarnetwerk is opgenomen in de app en website van Sloepennetwerk, waarmee vaarroutes gepland kunnen worden. De toevoeging van de regio Noord-Holland Noord binnen het netwerk is met hulp van ontwikkelingsbedrijf NHN en de betrokken gemeenten tot stand gekomen. Met de nieuwe vaarroutes moeten het bestaande waternetwerk en de kansen voor nieuwe (toeristische) initiatieven op en aan het water nog beter benut worden.

Extra ‘boost’

Gedeputeerde Cees Loggen sprak bij de opening over de kansen die het routenetwerk biedt: “De uitbreiding van het Sloepennetwerk geeft het regiotoerisme een extra boost. Behalve dat het netwerk alle mooie vaarroutes toont, is het ook voor bezoekers van buiten de regio gemakkelijker om het water op te gaan. Zij hoeven niet langer op zoek naar verhuurlocaties van sloepen, en ook is het waternetwerk binnen Noord-Holland Noord voor hen nu nog toegankelijker”.

Elektrische sloepen

Naast deze opening werd ook de nieuwe verhuurlocatie van elektrische sloepen door Greenjoy in gebruik genomen. De lancering viel tevens samen met de officiële start van de pilot bij de verlaagde kade aan de Noorderkade in Alkmaar. Pleziervaartuigen kunnen vanaf nu aanleggen door de aanmeervoorzieningen.

Vorig artikel
Volgend artikel