Proef onbeperkt varen tussen Gouda en Reeuwijk groot succes

http://proef%20gouda%20reeuwijk
19 juli 2018

Meer dan 400 bootjes, waaronder veel sloepen en kano’s maakten begin juli gebruik van de mogelijkheid om onbeperkt heen en weer tussen Gouda en Reeuwijk te kunnen varen.

Normaal ligt het maandgemiddelde van juli rond de 250 bootjes. De resultaten zijn veelbelovend en voor het nieuwe vaarseizoen wordt afgewogen of en in welke vorm deze proef een vervolg krijgt, zo laat de gemeente weten.

Varende bezoekers

De vaarverbinding tussen Gouda en Reeuwijk maakt deel uit van een groter geheel, het rondje Rijn-IJssel en is bedoeld om de regio beter doorvaarbaar te maken voor sloepen en andere kleine vaartuigen. De proef was niet specifiek ingestoken om de Reeuwijkse Plassen beter bereikbaar te maken. Het grootste deel van de bootjes ging juist richting Gouda.

Wethouder Thierry van Vugt (toerisme en recreatie): ”Gouda en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Water zit in het DNA van onze stad en waterrecreatie kan bijdragen aan de ambitie van Gouda om 1 miljoen bezoekers te trekken. De eerste resultaten van deze proef zijn veelbelovend en het zou mooi zijn als dit een vervolg krijgt.”

Vaste tijden

De bediening tussen het Reeuwijks Verlaat en de Kleiwegbrug is normaal op vaste tijden en slechts 3 keer per dag. In het hoogseizoen, juni, juli en augustus, is dit 4 keer per dag. De gemeente heeft met de proef willen onderzoeken of de beperkte bediening om van Gouda naar Reeuwijk te varen en weer terug, van invloed is op het aantal waterrecreanten. Voor het nieuwe vaarseizoen wil de gemeente hebben afgewogen of en in welke vorm deze proef een vervolg krijgt. Het gaat hierbij om een afweging de vaarverbinding te verbeteren en/of te automatiseren voor de recreanten. Hierbij zal ook met name het financiële aspect een rol spelen.

(Bron en foto: Gouda.nl)

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel