Waddenfonds en provincies investeren 6 miljoen in vermarkten Waddenzee

http://waddenzee-vlieland
27 augustus 2018

Eind juni is het besluit genomen om een meerjarige aanpak te steunen om het Unesco Werelderfgoed Waddenzee als toeristische bestemming nationaal en internationaal meer bekendheid te geven.

Positief

Het Waddenfonds heeft de aanvraag positief beoordeeld, die de provinciale marketingorganisatie Merk Fryslân, mede namens Marketing Groningen en Holland boven Amsterdam, heeft ingediend. Hierdoor komt er jaarlijks een marketingbudget van circa 1 miljoen euro beschikbaar voor de komende 6 jaren. Het Waddenfonds stelt 50% van deze investering beschikbaar. De provincies Friesland, Groningen en Noord-Holland brengen samen de andere helft van het budget in.

Heldere koers Waddenzee

De drie marketingorganisaties laten weten opgetogen te zijn over de toezegging van het Waddenfonds. Hetgeen betekent dat dit bijzondere gebied vanaf nu op een krachtige en uniforme wijze naar buiten kan worden gebracht. Er zijn veel verschillende organisaties die belangen hebben in de Waddenregio.

Onder begeleiding van de drie provinciale marketingbureaus zal er nu in samenwerking met betrokken organisaties een heldere koers worden uitgezet. De verschillende regio’s en betrokken organisaties en ondernemers worden uitgenodigd hun bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van het Waddengebied.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel