Unieke beelden van waddengebied in nieuwe film WAD

http://wad-film-waddengebied-jonge-zeehond
08 oktober 2018

Op dierendag, 4 oktober 2018, is de nieuwe natuurfilm ‘WAD; overleven op de grens van water en land’ in première gegaan. De makers noemen de film een ode aan het waddengebied. Naar eigen zeggen wordt het gebied in beeld gebracht zoals men het nog nooit gezien heeft. Regisseur Ruben Smit verwierf eerder bekendheid met zijn film ‘De nieuwe Wildernis’ over de Oostvaardersplassen.

Waddengebied

WAD is de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied. Ruben Smit en zijn crew laten een registratie zien van het natuurgebied en al haar bijzondere natuurfenomenen, zowel onder- als bovenwater en in elk jaargetijde. Alles is gefilmd op de Waddenzee, vlakbij Terschelling. De film toont bijzondere beelden, waaronder het Noorderlicht en vele honderden grijze zeehonden bij elkaar op zandplaten.

Bijzondere perspectieven

Door het gebruik van nieuwe apparatuur en filmtechnieken zoals timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s wordt het gebied vanuit nieuwe perspectieven getoond: ‘van de microscopisch kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond.’ aldus het persbericht.

Rauw en puur

Ruben Smit: “Het Waddengebied verdiende al jaren een echte, goede natuurfilm. Al vóór De Nieuwe Wildernis liep ik met het idee om deze film te maken. Het Waddengebied is rauw en puur – in al haar schoonheid. Soms moesten we wel drie keer terug voor dat ene mooie shot, waarvan we wisten dat het er was, maar ook dat het vreselijk moeilijk was om het te maken. Maar als het er dan is,… dat is zo gaaf. Mijn doel is om een film te maken die leest als een goede roman; geen sprookje, maar de rauwe pure schoonheid van de Nederlandse natuur.’

Bekijk de trailer

Er is een apart educatieproject over het gebied, met speciaal ontwikkelde clips voor basisscholen en middelbare scholen gratis beschikbaar via www.wereldwad.nl.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel