Verslag eerste branchedag voor chartervaart

http://Branchedag-chartervaart
29 november 2018  Laatste update: 15 maart 2023

De eerste HISWA Branchedag voor de chartervaart op 24 november jl. was een succes, aldus de organisator. De dag stond in het teken van het stimuleren van de gastvrijheid. De bij HISWA aangesloten scheepsexploitanten werden uitgedaagd na te denken over de meerwaarde van hun product: het aanbieden van zeilvakanties op een charterschip.

Wadden Center

De ochtend stond in het teken van een bezoek aan het nieuwe Afsluitdijk Wadden Center, een inspirerend nieuw bezoekerscentrum. Daarna evalueerden de aanwezigen de samenwerking binnen HISWA Vereniging en de promotie van de chartervaart binnen de campagne Welkom op het water. Zo kwamen er afgelopen jaar nieuwe HISWA Algemene Voorwaarden Beroepschartervaart en een HISWA Boekingsgarantie.

Beerze Bulten-gevoel

Gastspreker Gerrit-Jan Hagendoorn hield vervolgens een presentatie over zijn met vele prijzen bekroonde familiecamping de Beerze Bulten. Hagendoorn boeide de aanwezigen met het verhaal op welke manier hij zijn product ontwikkeld heeft, hoe hij gastvrijheid waarborgt en hoe hij het Beerze Bulten-gevoel door zijn medewerkers laat uitdragen.

Tweede gastspreker Cees Slager, eigenaar van Molecaten, nam geen blad voor de mond bij zijn visie op de branche. Tegelijkertijd stelde hij dat de mogelijkheden binnen de branche talrijk zijn en daagde hij de ondernemers uit vooral samen te werken, op data te sturen en nieuwe markten te openen. Er volgde een levendige discussie. De ondernemers gingen vol inspiratie naar huis. Het voornemen is om deze dag jaarlijks te organiseren.

De dag vond plaats in het Afsluitdijk Wadden Center op Kornwerderzand en werd georganiseerd door HISWA Vereniging in samenwerking met de vier aangesloten boekingskantoren: Holland Sail, Naupar, Rederij Vooruit en Frisian Sailing Company.

Bron en foto: HISWA Vereniging

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter