Examens Klein Vaarbewijs vanaf 2020 bij het CBR

http://vamex-vaarbewijs-cbr
24 januari 2019  Laatste update: 15 maart 2023

Vanaf 1 januari 2020 zal de examinering en de afgifte van het Klein Vaarbewijs en Groot Pleziervaartbewijs niet langer door VAMEX maar door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) worden uitgevoerd. De voorgenomen overdracht van deze taken werd eerder met een jaar uitgesteld.

Vaarbewijzen naar CBR

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft nu definitief besloten dat het CBR de wettelijke taken van VAMEX per 1 januari 2020 zal overnemen. Het gaat zowel om het afnemen van de examens als de uitgifte van vaarbewijzen.

Laatste jaar VAMEX

Dat betekent dat 2019 het laatste jaar is waarin VAMEX de vaarbewijsexamens zal afnemen en het vaarbewijs zal uitgeven. De laatste examens zullen door VAMEX op zaterdag 14 december 2019 worden afgenomen. Dit is dan ook tevens de laatste dag waarop het vaarbewijs zal worden verstrekt.

Soepele overgang

Het CBR en VAMEX werken samen aan de voorbereiding voor een soepele overgang van de activiteiten. Als er meer bekend wordt over de overgang zal hierover op de website van het CBR worden bericht, zo laat VAMEX weten. Meer weten over het halen van het vaarbewijs? Lees het artikel ‘Veilig varen met het Klein Vaarbewijs’ van ‘Varen doe je Samen!’.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter