Op 18 februari ging de verkiezingscampagne van de waterschappen van start met een officiële lancering op Utrecht Centraal Station. Op 20 maart worden er namelijk weer waterschapsverkiezingen gehouden, tegelijk met de verkiezingen van de Provinciale Staten. Voor de verkiezingen is de stemhulp Mijnstem.nl ontwikkeld.
Stemhulp
Met de stemhulp hopen de waterschappen de stemmers een beter beeld te geven van de standpunten van de partijen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen. Want wat zijn de verschillen tussen deze partijen? Dat bijvoorbeeld bescherming tegen het water belangrijk is, daar zijn alle partijen wel van overtuigd. Maar hoe pak je dat aan? Precies daarin schuilt vaak het grote verschil.
Jeugddijkgraaf Anna Spijkervet legt het uit. “Er zijn verschillende partijen, met andere ideeën van hoe iets moet worden aangepakt. Bij bescherming tegen het water is dat bijvoorbeeld of je de dijken moet verhogen, of de rivier meer ruimte moet bieden.”
Taken
Ook over andere vraagstukken verschillen de meningen van de partijen. Bijvoorbeeld: hoe ver moeten waterschappen gaan in het hergebruik van afvalstoffen? Moet een waterschap zich beperken tot de kerntaken van schoon water, voldoende water en bescherming tegen het water, of mag het zich breder ontwikkelen op gebieden als energie en recreatie? En welke rol hebben de waterschappen in het tegengaan van klimaatverandering en het opvangen van de gevolgen daarvan?
Met Rogier van der Sande, voorzitter @waterschappen en partners als @SportvisserijNL https://t.co/I9ZyB8airi gelanceerd namens @H2Orecreatie en @HISWAVereniging. Waterschappen zijn belangrijk voor pleziervaart. Invullen https://t.co/I9ZyB8airi dus https://t.co/U6sV5Mtgji pic.twitter.com/eIHKS2ACAl
— Geert Dijks @HISWA (@geertdijks) 18 februari 2019
Meer informatie
Kijk voor meer informatie op waterschapsverkiezingen.nl en vul de stemhulp in.