Varen doe je Samen! organiseert Vaarquiz op HISWA Amsterdam Boat Show

http://hiswa-rai-varendoejesamen-stand-hiswa-amsterdam-anne-hamers-fotografie
22 februari 2019

Veiligheidscampagne ‘Varen doe je Samen!’ is ook dit jaar aanwezig op de HISWA Amsterdam Boat Show (vanaf 6 maart 2019) in de RAI. De informatiestand maakt deel uit van het Veiligheidseiland in hal 1. Op de HISWA Mainstage en op de stand wordt iedere beursdag de kennis van de vaarregels getest tijdens de Vaarquiz die in samenwerking met Vaarplezier wordt georganiseerd.

Veiligheidseiland

Op het Veiligheidseiland geeft ‘Varen doe je Samen!’ samen met vier andere partijen tijdens de beurs voorlichting over veiligheid. Het gezamenlijke doel is de beursbezoeker een veilig watersportseizoen te bezorgen. Het centrale motto op het Veiligheidseiland is een goede reisvoorbereiding. Op de ‘Varen doe je Samen!’-stand staan adviezen en tips over veiligheid op het water centraal en is volop informatiemateriaal beschikbaar. Op het Veiligheidseiland vind je naast Varen doe je Samen! de stands van Agentschap Telecom, Blauwe Vlag Nederland, Dienst der Hydrografie, HISWA Vereniging/Gasveilig.

Vaarquiz

Na het succes van de vaarkennisquiz tijdens de HISWA te Water in 2018, organiseert ‘Varen doe je Samen!’ dit jaar samen met Vaarplezier een dagelijkse vaarquiz op de mainstage van de HISWA. Ook op de stand van Varen doe je Samen! (01.452C) wordt een veiligheidsquiz georganiseerd. Tijdens de vaarquiz kunnen bezoekers hun kennis testen van de vaarregels en is er volop ruimte voor vragen en discussie. Een goede kennis van de regels draagt bij aan meer veiligheid op het water. Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen voor wie de regels het beste beheerst en is er voor iedere deelnemer een gratis Vaarbewaarkaart.

‘Varen doe je Samen!’

Vanuit het project ‘Varen doe je Samen!’ zal er volop aandacht worden geschonken aan de verkeersveiligheid tussen recreatie- en beroepsvaart. Bezoekers van de beurs worden uitgenodigd het gesprek aan te gaan over ­­(on)veilige situaties op het water aan de hand van fysieke (vaar)kaarten. Om te leren van deze situaties, is er ook de mogelijkheid om digitaal informatie in te zien en aan te leveren.

Verder is er informatiemateriaal beschikbaar en kunnen beursbezoekers vragen stellen. Tevens zullen er informatieve, regionale filmbeelden getoond worden van veilig varen op het water en wordt er een korte interactieve presentatie gegeven. De standbemensing is samengesteld uit de diverse partners van ‘Varen doe je Samen!’, zodat de voorlichting vanuit de verschillende invalshoeken gegeven wordt.

Varen doe je Samen! staat tijdens de HISWA op het Veiligheidseiland in Hal 1 (stand 01.452C ).

 

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel