Noord-Holland creëert nieuwe openbare aanlegplaatsen voor sloepen

http://landvasten-aanlegplaatsen-noord-holland
24 juni 2019

Recreatie Noord-Holland heeft tien nieuwe openbare aanlegplaatsen voor sloepen gecreëerd. De aanlegplaatsen of landvasten, zijn te herkennen aan een blauw-wit bord met het woord ‘landvast’.

Watersporters welkom

Bij veel aanlegplaatsen langs het water hangt een bordje met ‘verboden af te meren’ of ‘privé steiger’. Openbare aanlegplaatsen zijn voor watersporters vaak niet herkenbaar. Recreatie Noord-Holland wil daar verandering in brengen met de nieuwe landvasten.

Naast de tien nieuwe landvasten, zijn in opdracht van de gemeente Alkmaar en Heerhugowaard en met subsidie van de provincie in 2018 al zes landvasten ingericht. Ook de gemeente Opmeer heeft onlangs een landvast opgeleverd. Het aantal locaties kan in de toekomst verder worden uitgebreid. De aanleg van nieuwe landvasten sluit aan op de Visie op waterrecreatie 2030 van de Provincie Noord-Holland.

Picknick of museumbezoek

De openbare landvasten liggen in recreatiegebieden of bij bezienswaardigheden. Zo kunnen watersporters een vaartocht combineren met een bezoek aan het Poldermuseum Heerhugowaard, museum in ’t Houten Huis in de Rijp of het Noorderpolderhuis in Schermerhorn. De nieuwe landvasten zijn ook opgenomen in het Sloepennetwerk, een netwerk van vaarroutes op basis van genummerde knooppunten.

Bron en foto: Recreatie Noord-Holland

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel