Bijna 30.000 bezoekers voor Hiswa te water 2019

http://hiswatewater-2019-steiger
09 september 2019  Laatste update: 15 maart 2023

Bijna 30.000 watersportliefhebbers hebben begin september in de Bataviahaven in Lelystad de 36e editie van de Hiswa te water bezocht. Dat was een record, zo laat de organisatie weten. De beurs vond voor de tweede keer plaats in de Bataviahaven, waarmee de keuze voor de nieuwe locatie geslaagd lijkt. In 2018 bezochten ruim 22.500 bezoekers de Hiswa te water.

Grote toeloop

Met name de zaterdag en zondag was het druk op de steigers en kades van de Bataviahaven. In het water lagen 320 boten en op de kades stonden nog eens ruim honderd exposanten. Hiswa te water directeur Arjen Rahusen: “Hoewel we het liefst kijken naar de echt geïnteresseerde bezoekers, zijn we natuurlijk heel trots op deze grote toeloop. Gezien de grote belangstelling van zowel publiek als exposanten blijkt dat Lelystad de terechte thuishaven van de Hiswa te water is geworden.”

Interessante gesprekken

Ook projectleider Rowena van der Maat van veiligheidscampagne Varen doe je Samen! kijkt tevreden terug: “Wij hebben het continu druk gehad in onze stand, waarbij we veel goede vragen hebben beantwoord en interessante gesprekken hebben gevoerd. De bezoekers konden met hun vragen direct terecht bij vertegenwoordigers van de vaarwegbeheerder of één van onze vrijwilligers. De Vaarquiz was ook dit jaar favoriet, net als de Vaarbewaarkaart. Ook van de nieuwe brochure ‘Brandveiligheid aan boord’ hebben we er veel uitgedeeld. Daarnaast zochten opvallend veel mensen ons op met vragen over de overgang van Vamex naar CBR”.

Watersport TV maakte onderstaande sfeerimpressie van de Hiswa te water 2019:

 

Elektrisch varen

Met het Markermeer als achtertuin is de Batavia Haven een prima uitvalsbasis voor proefvaarten en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Nieuw was het paviljoen voor elektrisch varen, van waaruit bezoekers de verschillende elektrisch aangedreven boten konden uitproberen. Dat behalve op de weg ook op het water een kentering gaande is naar elektrische aandrijving bleek uit de grote belangstelling voor het paviljoen.

Boot van het jaar

Op de slotdag van de beurs is de winnaar van de ‘HISWA te water Publieksprijs, powered by YachtFocus’ bekend gemaakt. De Salut 29 van Salut Boats is door het publiek verkozen tot de favoriete boot op de beurs. De Enksail Orion 49 van Gebroeders van Enkhuizen eindigde op de tweede plaats. De Fahai FH750 S op de derde positie.

De Hiswa te water 2020 wordt wederom in de Batavia Haven in Lelystad gehouden en wel van 2 tot en met 6 september 2020.

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter