€30 miljoen naar Drechtsteden-Gorinchem en Zuid-Hollandse Delta

http://drechtsteden-luchtfoto
21 februari 2020

De regio Drechtsteden-Gorinchem krijgt van het rijk €22,5 miljoen voor onderwijs-arbeidsmarkt, verbetering van oevers, woningbouw en innovatie. De Zuid-Hollandse Delta (Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Voorne Putten) ontvangen €7,5 miljoen voor investeringen in agrifood, arbeidsmarkt, duurzaamheid, landschap en toerisme. De provincie Zuid-Holland ondersteunt deze Regio Deals.

Regio Drechtsteden – Gorinchem

In Drechtsteden-Gorinchem worden met het geld projecten opgezet om meer opleidingen in het hoger onderwijs aan te bieden en meer studenten te verleiden voor het beroepsonderwijs te kiezen. Tientallen bedrijven in de regio gaan aan de slag met innovatiethema’s bijvoorbeeld op het gebied van energie/duurzaamheid en waterveiligheid.

Andere projecten richten zich op het aantrekkelijk maken van de oevers voor werken, wonen en recreëren o.a. met een getijdenpark en door maritiem erfgoed bereikbaar en toegankelijk te maken. Hiervoor worden bedrijven verplaatst, woningbouwprojecten opgestart en wordt gekeken naar alternatieve vervoersmogelijkheden over water zoals de inzet van watertaxi’s.

Zuid-Hollandse Delta

In de Zuid-Hollandse Delta wordt geïnvesteerd in duurzame en innovatieve groei door versterking van de economische structuur en verbetering van het woon- en leefklimaat. Met de extra investering van het rijk kan de regio deze opgaven sneller en beter aanpakken. De eilanden in de Zuid-Hollandse Delta vinden elkaar op de thema’s agrifood, arbeidsmarkt, duurzaamheid, landschap en toerisme.

De regio’s Drechtsteden-Gorinchem en Zuid-Hollandse Delta zijn 2 van de 26 regio’s die aanspraak deden op de in totaal €180 miljoen die het rijk beschikbaar stelt in de vorm van Regio Deals.

Bron: Provincie Zuid-Holland
Foto: Dordrecht (r), Papendrecht (b) en Zwijndrecht (l) vanuit de lucht bekeken – Wikipedia

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel