Sloepverhuurder bezorgt maaltijdpakketten over het water

http://sloepdelen-Bezorgng_pakketten_perboot
25 maart 2020

De coronacrisis leidt ook tot nieuwe initiatieven. Sloepverhuurder Sloepdelen is in twee dagen omgetoverd van verhuurbedrijf naar transportbedrijf. In Utrecht en Amsterdam vervoert het bedrijf maaltijdpakketten over het water en bezorgt ze tot aan de deur.

#supportyourlocals

Al snel nadat bleek dat horecabedrijven de deuren moesten sluiten ontstond in Amsterdam het initiatief ‘Support Your Locals’. Met de actie moet voorkomen worden dat lokaal geproduceerde waar, die doorgaans vaak aan horecabedrijven wordt geleverd, in de vuilnisbak zou belanden.

Mede-initiatiefnemer Samuel Levie: “Voedselproducenten zitten in zwaar weer en met #supportyourlocals willen wij hen zoveel mogelijk steunen. Daarom maken wij pakketten waar iedereen blij van wordt! Ze zitten vol met: groenten, fruit, zuivel, brood en vlees. En wie nu bestelt, krijgt er zelfs een wc-rol bij”. Inmiddels zijn er door het hele land diverse Support Your Locals-initiatieven ontstaan, van lokale ondernemers die hun producten aanbieden.

Transport

De bezorging van de pakketten in Amsterdam en Utrecht gaat over land met elektrische voertuigen én over het water met de elektrische sloepen van Sloepdelen. Ontvangers kunnen zo thuisblijven in de strijd tegen corona.

Oprichter Iwan de Ploeg beschreef in een LinkedIn-blog hoe de samenwerking tot stand is gekomen. De sloepen lagen al klaar voor een nieuw huurseizoen, maar door de corona-maatregelen kon er niets verhuurd worden. “In krap twee dagen tijd hebben we ons botenverhuurbedrijf omgetoverd tot een transportbedrijf. Veel van onze vaste mensen konden we direct weer aan het werk zetten en zo zijn we in staat geweest om zowel onze schade te beperken als een positieve bijdrage te leveren aan een groot maatschappelijk probleem. Ondanks dat we als bedrijf een grote klap te verduren krijgen, is het fantastisch om te zien hoe dit initiatief wordt ontvangen door eigenlijk alle betrokken partijen. Het zijn hele zware tijden, maar de motivatie en ons enthousiasme om er iets moois van te maken is er niet minder om.” Aldus De Ploeg.

De Volkskrant ging mee met de bezorgers een maakte er een verslag van: Nieuw initiatief: boodschappenpakketten gevuld met de etenswaren voor de horeca.

© foto boven: Sloepdelen.nl

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel