Waterrecreatie en corona-maatregelen (update 31 maart 2020)

http://corona-maatregelen-waterrecreatie.
24 maart 2020

Op 23 maart 2020 heeft de overheid aangescherpte maatregelen in de strijd tegen het corona virus afgekondigd, waarin mensen nogmaals worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven. Eind maart werd duidelijk dat de maatregelen nog tot eind april van kracht blijven. Alle vergunninsgplichtige bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni , ook met minder dan 100 mensen. Een overzicht van de maatregelen die zijn aangekondigd op 23 maart staat op de website van de Rijksoverheid.

 Corona maatregelen

Hoewel waterrecreatie niet expliciet genoemd wordt, zijn de maatregelen ook voor waterrecreanten en watersporters van belang. Door het opvolgen van deze maatregelen wordt bijgedragen aan de bestrijding van het coronavirus. Uit de nieuwe maatregelen die de overheid heeft gesteld komt onder meer naar voren: “Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Voor wie kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. Als iemand daar ook koorts bij krijgt, moet vanaf nu iedereen in het huishouden thuisblijven”.

Diverse regionale vaarwegbeheerders nemen maatregelen vanwege het virus. Actuele berichten staan op de berichtenpagina van www.vaarweginformatie.nl. Zie ook het Overzicht gewijzigde bedieningsregimes wegens coronavirus.

Meer informatie

Partners in ons bestuur en het Netwerk Waterrecreatie hebben allemaal hun eigen rol in deze bijzondere tijd. Via hun websites wordt veel informatie gegeven over de maatregelen die van invloed zijn op hun leden/doelgroepen. Onderstaand een overzicht met een aantal relevante links met meer informatie:

Vorig artikel
Volgend artikel