Nieuwe brochure Hollandse Plassen gepresenteerd

http://brochure%20hollandse%20plassen
04 juni 2020  Laatste update: 15 maart 2023

Op vrijdag 29 mei 2020 heeft gedeputeerde Jeannette Baljeu, verantwoordelijk voor waterrecreatie in Zuid-Holland, de eerste brochure over de Hollandse Plassen in ontvangst genomen in Vlietland.

Hierbij sprak ze de volgende woorden: “Het Hollandse Plassengebied, tussen en in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht is een prachtig en waterrijk gebied waar je op en langs het water heerlijk kunt ontspannen. Dit magazine geeft een goed beeld van alle mogelijkheden. Zeker in deze tijd waarin we rekening moeten houden met het Coronavirus is ontspannen op een steenworp afstand van je woning heel belangrijk. Ik hoop dat meer inwoners van Zuid-Holland het Plassengebied gaan verkennen. Ik doe hierbij wel de oproep om dit ook veilig, volgens de Corona-regels van het RIVM, te doen. Ook op en langs het water moeten we voldoende afstand van elkaar houden en de drukte vermijden.”

Hollandse Plassen

‘Het grootste en meest aantrekkelijke watersport- en recreatiegebied van Nederland!’, zo noemt men het gebied in de brochure. De acht grote watersportgebieden, gelegen in het midden van de Randstad, vormen tezamen met veel kleine meren en de verbindende waterwegen het unieke watersport- en recreatiegebied De Hollandse Plassen.

Aaneengesloten vaargebied

Veel mensen kennen de Kagerplassen, het Braassemermeer, de meren in Vlietland, de Westeinder Plassen, de Vinkeveense Plassen, de Loosdrechtse Plassen, de Nieuwkoopse Plassen en de Reeuwijkse Plassen afzonderlijk, maar minder goed als aaneengesloten vaargebied. Met de brochure, flyers, website, vlaggen, borden, een sloepenbox en veel publieksgerichte acties gaan met name watersportondernemers daar verandering in brengen.

Hierdoor zal de bekendheid van het plassengebied vergroot worden, zodat nog veel meer mensen daarvan kunnen gaan genieten. De betrokken gemeenten, provincies, waterschappen en organisaties als HISWA-RECRON, ANWB en ook Waterrecreatie Nederland hebben hiervoor hun steun uitgesproken.

Centraal gelegen

Anders dan de Friese meren en de Zeeuwse wateren liggen de Hollandse Plassen centraal in Nederland en zijn makkelijk en snel bereikbaar, zowel over land als over water, voor de circa 8,2 miljoen mensen die in de Randstad wonen De locatie tussen de eeuwenoude steden Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam en Utrecht in combinatie met het natuurschoon van het Groene Hart maken dit een uniek watersportgebied met een grote diversiteit aan recreatiemogelijkheden

Het vaarwegennetwerk tussen de verschillende Plassen is aantrekkelijk en zeer uitgebreid. Meer informatie over vaarroutes en de vele recreatiemogelijkheden vindt men op de website: www.hollandseplassen.com.

Download de brochure

Deze brochure Hollandse Plassen is een initiatief van het Ondernemers Platform Hollandse Plassen (OPHP) dat zich inzet, samen met de betrokken provincies en gemeenten om de Hollandse Plassen en de verbindende waterwegen tussen deze meren te promoten als één van de meest aantrekkelijke watersport- en recreatiegebieden van Nederland. De brochure zal breed verspreid worden en gratis te verkrijgen zijn. Ook is de brochure Hollandse Plassen te downloaden als pdf.

Foto boven: Gedeputeerde Jeannette Baljeu ontvangt de brochure van de voorzitter van het Ondernemersplatform Hollandse Plassen, Bart Carpentier Alting. © Foto: Charles Groeneveld

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter