Supermarktketen SPAR met varende 1-persoonswinkel ‘on tour’ in Friesland

http://varende-spar-christian-kamminga
20 juli 2020

Waterrecreanten in Friesland konden half juli een varende supermarkt tegen komen. De 1-persoonswinkel deed in juli de havens van Leeuwarden, Woudsend en Franeker aan. De ‘varende Spar’ vormde de aftrap voor de zomercampagne van de supermarktketen.

CEO John van der Ent doopte, samen met weerman Piet Paulusma, de SPAR on tour in de Prinsentuin jachthaven van Leeuwarden en wenste iedereen traditioneel een behouden vaart: “Net geen Elfstedentocht, maar we komen een aardig eindje”, aldus van der Ent.

1-persoonswinkel

Met de varende 1-persoonswinkel speelt SPAR volgens Van der Ent ook in op het nieuwe normaal: “Er staat alleen iemand van ons buiten die zorgt voor de bevoorrading en het deurbeleid. Want er kan maar één persoon tegelijk binnen winkelen. Ook afrekenen gaat snel, handig en coronaproof met de zelfscan-kassa. Zo zijn we helemaal klaar voor de 1,5-metersamenleving.”

‘Bootschappen’

De supermarkt roept alle vakantievierders in Friesland op om even langs de SPAR on tour te komen: “Want we hebben heerlijk eten en drinken voor onderweg. Bovendien delen we flessenpost uit waarmee watersporters en recreanten hun ‘bootschappen’ online kunnen bestellen bij SPAR Leeuwarden, Woudsend en Franeker. Deze lokale ondernemers bezorgen die ‘bootschappen’ in de havens.”

© Foto boven: Spar/Christian Kamminga

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel