World Cleanup Day 2020 op 19 september

http://world-cleanup-day-2020-logo.jpg
27 augustus 2020

Op zaterdag 19 september 2020 is het weer zover: World Cleanup Day. Op deze dag wordt in ruim 180 landen zwerfvuil opgeruimd. Dit jaar wordt World Cleanup Day in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon.

Doel

World Cleanup Day is een jaarlijkse, wereldwijde burgeractie om het probleem van zwerfvuil aan te pakken door het organiseren van opruimacties. Doel is om met 5% van de wereldbevolking in 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven.

Het doel van de opruimactie is duidelijk: het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil. En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

Corona

Vanwege de geldende coronamaatregelen worden deelnemers opgeroepen in kleine groepen op te ruimen. De organisatie vraagt iedereen zich te houden aan de corona preventiemaatregelen en heeft daarvoor tips opgesteld.

Acties op de kaart

Omdat het opruimen dit jaar in kleinere groepen moet plaatsvinden wordt iedereen gevraagd om de actie en het gebied dat opgeruimd gaat worden op de kaart te registeren. Een overzicht van de acties is op de kaart te vinden.

Wakkere wegwerpers

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga maakt in september een tocht dwars door Nederland, over het water. Hij bezoekt daarbij scholen en geeft voorlichting over afvalscheiding. Lees meer over de actie Wakkere Wegwerpers.

Vorig artikel
Volgend artikel