Loosdrechtse Fietsboot is succes: 1500 passagiers in zomer 2020

http://fietsboot-gemeente-wijdemeren
26 oktober 2020

‘De Fietsboot’ die sinds 2019 in en rond Loosdrecht vaart is een succes. Het aantal betalende passagiers is in het tweede jaar bijna verdubbeld tot zo’n 1500. Dat vertellen bestuurslid Bernard van de Weert en coördinator Beert Hennephof aan de ‘Gooi- en Eemlander’ (premium). Dat aantal had nog verder kunnen oplopen, ware het niet dat de boot vanwege de corona-maatregelen tot volgend seizoen uit de vaart is.

Fietsboot van Loosdrecht

De Fietsboot van Loosdrecht is een veerdienst tussen de Porseleinhaven in Oud-Loosdrecht en De Strook in Breukeleveen. In de zomerperiode vaart de boot volgens de dienstregeling. In het voor- en naseizoen alleen op vrijdag, zaterdag en zondag; in juli en augustus de hele week behalve op maandag.

Meevaren kan met en zonder fiets al vanaf 1,50 euro en de Fietsboot maakt het daarmee mogelijk om voor wandelaars en fietsers het eiland Marcus Pos te bezoeken, dat alleen per boot bereikbaar is. Dit jaar werd ook een nieuwe halte toegevoegd: het strand van De Strook aan de rand van Loosdrecht.

Gebiedsakkoord

Het plan voor de Loosdrechtse fietsboot is een van de initiatieven binnen het gebiedsakkoord voor de Oostelijke Vechtplassen. De beide boten worden onderhouden en draaiende gehouden door zo’n vijftig vrijwilligers en er is zelfs een reservelijst voor nieuwe vrijwilligers, vertellen de bestuursleden. Vanaf juni 2021 gaan de beide Fietsboten weer varen.

© foto boven – Gemeente Wijdemeren

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel