Klimaatscan voor grote wateren in Nederland gepresenteerd

23 november 2020

Wat zijn de gevolgen van klimaatverandering voor grote wateren en hoe kan de klimaatrobuustheid worden vergroot? Deze vraag staat centraal in de KlimaatScan voor grote wateren in Nederland. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste scenario’s van het KNMI en wordt naast wereldwijde opwarming ook rekening gehouden met fluctuaties en cyclische veranderingen van het klimaat en met de veranderende lucht- en waterkwaliteit.

De KlimaatScan toont wat er gedaan kan worden binnen PAGW, de Programmatische Aanpak Grote Wateren. Doel van dat programma is om de grote wateren van Nederland toekomstbestendig te maken. De KlimaatScan is gedaan door Deltares in opdracht van Rijkswaterstaat.

Lees meer op de website van Deltares of bekijk de Klimaatscan in de Kennisbank.

 

Vorig artikel
Volgend artikel