Omgevingsverordening NH2020 in werking getreden

http://omgevingsvisie-noord-holland
10 december 2020

De Omgevingsverordening NH2020 en de Omgevingsregeling NH2020 zijn op 17 november in werking getreden. In de nieuwe omgevingsverordening zijn regels samengevoegd op het gebied van natuur, milieu, mobiliteit, erfgoed, ruimte en water.

De provincie Noord-Holland wil met de omgevingsverordening ontwikkelingen, zoals woningbouw en de energietransitie, mogelijk maken en zet in op het beschermen van mooie en bijzondere gebieden in Noord-Holland. Hierin wordt een evenwichtige balans gezocht tussen economische groei en leefbaarheid.

Verordeningen samengevoegd

Op donderdag 22 oktober 2020 hebben de Provinciale Staten de Omgevingsverordening NH2020 vastgesteld. De Omgevingsverordening NH2020 vervangt 21 verordeningen die betrekking hebben op de leefomgeving, zoals de Provinciale Ruimtelijke Verordening, de Provinciale Milieuverordening, de Waterverordeningen en de Wegenverordening.

Overzichtelijke regels

Door het samenvoegen van de regels is het makkelijker geworden om te zien welke regels waar in Noord-Holland gelden. Er is een digitale viewer (kaart) waarmee met een klik op een locatie direct de bijbehorende regels zichtbaar zijn. Hierdoor ontstaat een beter beeld van wat er mag, worden plannen beter aangepast op de omgeving en kunnen projecten sneller starten.

Meer informatie

De Omgevingsverordening NH2020 (regels voor de fysieke leefomgeving) en de Omgevingsregeling NH2020 (overzicht van bevoegdheden) zijn gepubliceerd op Overheid.nl. Meer informatie en documenten zijn te vinden op de projectpagina van de provincie Noord-Holland.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel