Waterschap Scheldestromen verhuurt kustparkeerterreinen aan gemeente Veere

http://zomerpeil-veerse-meer-2021
24 maart 2021

De gemeente Veere gaat alle kustparkeerterreinen op het Veerse grondgebied van waterschap Scheldestromen huren. Daarvoor is een contract afgesloten tot 2050. Hiermee kan de gemeente het uniforme beleid; betaald parkeren langs de hele kust waarbij de dagtoerist meebetaalt aan de voorzieningen, gaan uitvoeren.

“Wij zijn blij dat we een goede partner hebben gevonden die ons ontzorgt in het beheer van deze terreinen en dat er goede afspraken gemaakt kunnen worden over de inkomsten”, aldus het waterschap.

20 kustparkeerterreinen in 2021

Dertien parkeerterreinen werden al verhuurd al aan de gemeente. De voorbereidingen voor de aanvullende zeven terreinen nemen nog enige tijd in beslag. Het is nog iet duidelijk vanaf wanneer de gemeente daar betaald parkeren invoert.

Inkomsten

De parkeerinkomsten komen onder andere ten goede aan de verbetering van de voorzieningen in het strand- en kustgebied. Investeringen die bijdragen aan een leefbare omgeving voor zowel inwoners als voor toeristen. Denk onder andere aan extra recreatief zand op het strand (zandfonds), aanpassingen aan de infrastructuur, verbetering van duinovergangen, toegankelijke stranden en douches.
De kustparkeerterreinen knapt de gemeente gefaseerd op. Denk hierbij aan toiletten, meer oplaadpunten voor elektrische auto’s en vergroening.

Vorig artikel
Volgend artikel