Laatste versie actieagenda vastgesteld met Staatssecretaris Keijzer

http://toerisme-groei-toerismetop
20 juli 2021

Op 5 juli werd de Taskforce Gastvrijheidseconomie ontvangen in de Beurs van Berlage voor het periodiek overleg van de brancheorganisaties met staatssecretaris Mona Keijzer. Geert Dijks van HISWA-RECRON vertegenwoordigt namens HISWA-RECRON de gastvrijheidssector samen met ANVR en Koninklijke Horeca Nederland.

Waarde gastvrijheidssector

Mona Keijzer kreeg het rapport ‘Maatschappelijke waarde van toerisme en recreatie‘  aangeboden waarin wordt omschreven wat de maatschappelijke en economische waarde is van de gastvrijheidssector. Dit rapport is in opdracht van de VNO-NCW/MKB platform koepel Gastvrij Nederland opgesteld. Mona Keijzer heeft meer ambtelijke capaciteit beschikbaar gesteld om de sector bij te staan. Tevens laat ze een uitgebreide Actieagenda Gastvrijheidssector achter die samen met de ondernemersorganisaties, regionale overheden en het onderwijs is opgesteld.

Tijdens het overleg is ook besproken wat de recente ontwikkelingen zijn en steun, herstel en transitiemaatregelen nodig zijn om de toerisme, watersport- en recreatiesector snel te herstellen. De staatssecretaris begrijpt heel goed de situatie maar zei wel dat het nieuwe kabinet aan zet is. De lobby van HISWA-RECRON is samen met Gastvrij Nederland dan ook gericht op de nieuwe kamerleden.

(Bron: HISWA-RECRON)

Vorig artikel
Volgend artikel