HISWA-RECRON: ‘Jachthavens voor 80 tot 100 procent vol’

http://drukte-haven-sneek-Sneek,%2031%20juli%202021
06 augustus 2021  Laatste update: 15 maart 2023

De Nederlandse havens liggen deze zomer goed vol. Brancheorganisatie HISWA-RECRON spreekt van een bezetting van 80 tot 100 procent. De drukte lijkt een gevolg van de opleving van het botenbezit, die op zijn beurt weer in gang werd gezet door de coronacrisis.

Naast de jachthavens liggen ook de gemeentehavens vol, waardoor het dringen aan de kade is, zo stelt Nu.nl: “Het is dringen geblazen aan de kade, daar liggen de boten tot wel drie rijen dik naast elkaar”.

Steigers bijbouwen

Voor de circa twaalfhonderd jachthavens is de opleving goed nieuws en het is lang geleden dat dit het geval was, zegt Liane Jansen van HISWA-RECRON. “We zien zelfs dat in populaire jachthavens weer steigers worden bijgebouwd. Net zoals we zien dat de markt voor kleinere tweedehands boten volledig is opgedroogd.” De populaire jachthavens zijn volgens Jansen de havens die zich aanpassen aan de wensen van de nieuwe watersporter. “Die wil luxe, een drankje doen na een dagje varen, een speeltuin voor de kinderen.” Jachthavens groeien uit tot een soort vakantieparken, met alles erop en eraan. “Met uitzondering van die voor het zeilpubliek, die zijn heel anders. Dat is een vaste kliek liefhebbers die daar al jaren komen, zoals op de camping. Die zijn zelfvoorzienend en koken hun eigen potje.”

Lees het artikel ‘Door de bootjesgekte is het nu ook dringen in de (jacht)havens’ op Nu.nl.

Op de foto boven: Sneek, 31 juli 2021

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter