‘Limburgers weten watersport steeds meer te vinden’

31 augustus 2021

De Maasplassen bij Roermond zullen de komende jaren een flinke groei doormaken en steeds meer toeristen trekken uit eigen regio en vooral ook uit Duitsland. Dat zegt watersportconsultant Rob Vrolijks in een interview met de Limburgse omroep 1Limburg

“De Maasplassen zijn al de belangrijkste pijlers van het toerisme en de recreatie in Midden-Limburg en dat zal alleen maar groter worden. Ook door buitenlandse toeristen. Binnen twee uur rijden richting Duitsland wonen 10 miljoen mensen. Dat is een gigantische markt. Voor Duitsers uit Noordrijn-Westfalen is Limburg veel logischer dan Friesland om het water op te gaan.” aldus Vrolijks. “De provincie heeft hier in twee bestuursperiodes zo’n 6 miljoen euro geïnvesteerd. Dat heeft weer geleid tot andere investeringen die bij elkaar opgeteld zo’n 40 miljoen euro bedragen. En dat staat bijvoorbeeld nog eens los van de Maasresidence Thorn waar zo’n 80 miljoen is geïnvesteerd in recreatiewoningen bij waterfaciliteiten.”

Drukker

In het interview laten ook ondernemers weten een flinke groei van het aantal waterrecreanten te merken. Bekijk de reportage hieronder:

“Je moet zeker opletten dat het niet doorslaat”, zegt Vrolijks. “Een watersportgebied is ook kwetsbaar als het er steeds drukker wordt. Daar zal oog voor moeten zijn anders verlies je draagvlak voor de verdere ontwikkeling. Maar ik denk dat er genoeg ruimte is om iedereen tevreden te houden.”

(foto boven: Waterrecreatie in Limburg, via Wikipedia)

Vorig artikel
Volgend artikel