Ideeën gevraagd voor de Waterinnovatieprijs

http://waterschapsinnovatieprijs-winnovatie
10 september 2021

Bedrijven, overheden en particulieren hebben een week langer de tijd om hun idee in te dienen en zo kans te maken op de Waterinnovatieprijs 2021. De inzendtermijn is verlengd tot en met 30 september.

De Waterinnovatieprijs wordt tijdens het Waterinnovatiefestival op 2 december uitgereikt door de Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank. Het insturen van innovatieve ideeën kan dus tot met 30 september. Inspiratie nodig? Bekijk de inzendingen van 2019.

Vier categorieën

Er kunnen innovaties ingediend worden voor een van de categorieën van de Waterinnovatieprijs:

  • Aanpassen aan weersextremen
  • Klimaatneutraliteit
  • Gezond water en gezonde bodem
  • Waterschap van de toekomst

Kijk op waterinnovatieprijs.nl voor een uitgebreide uitleg over de categorieën en hoe je kunt meedoen.

Jury en publieksprijs

De jury staat onder leiding van Annemieke Nijhof, algemeen directeur van onderzoeksinstituut Deltares. De jury kiest uit de inzendingen 3 genomineerden per categorie. Vanaf november is de Publieksprijs geopend en kan er worden gestemd op de genomineerden van de Waterinnovatieprijs.

Insturen via Winnovatie.nl

De inzendingen voor de Waterinnovatieprijs worden dit jaar voor het eerst verzameld op Winnovatie.nl. Op dit platform delen waterschappen en drinkwaterbedrijven nu al hun innovaties en pilots waar ze aan werken. Zo weten ze van elkaar waar ze mee bezig zijn en kunnen ze van elkaar leren. Dit maakt Winnovatie.nl tot een geschikt platform om de innovatieve inzendingen van de Waterinnovatieprijs in de etalage te zetten. Winnovatie.nl is een gezamenlijk initiatief van Het Waterschapshuis, Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) en de Unie van Waterschappen.

WATERINNOVATIEFESTIVAL

Het Waterinnovatiefestival vindt dit jaar plaats op donderdag 2 december in De Fabrique in Utrecht. Het thema is ‘Het waterschap van de toekomst’. De Unie van Waterschappen organiseert dit festival samen met de Nederlandse Waterschapsbank, Het Waterschapshuis en STOWA. Noteer het vast in de agenda!

Stuur je innovaties in voor de Waterinnovatieprijs

Vorig artikel
Volgend artikel