Zes aanvragen voor subsidieregeling waterrecreatie Noord-Holland

http://Pleziervaart-brug-driemond-noord-holland
24 september 2021

De provincie Noord-Holland maakte eerder bekend dat er 1,1 miljoen euro beschikbaar werd gesteld voor het verbeteren van de mogelijkheden voor waterrecreatie in de provincie. De aanvragen konden tot 1 september ingediend worden. Regionale nieuwswebsite NH-nieuws schrijft dat er zes aanvragen ontvangen zijn.

Zes aanvragen

De zes ontvangen aanvragen komen allemaal uit West-Friesland. “De meeste aanvragen gaan over het ophogen van bestaande bruggen, een enkele nieuwe burg wordt geplaatst en het aanpassen van de doorvaartdiepte door het afgraven van de bodem”, noemt provinciewoordvoerder Kaj Leers als voorbeelden aan NH-nieuws.

Cees Loggen, gedeputeerde Water zei eerder: “Je hoefde de vorige zomer maar bij om het even welke waterweg te gaan staan om te zien dat Noord-Hollanders massaal het water kozen om te verpozen. Als provincie faciliteren we dat graag en op een verantwoorde manier.”

De Gedeputeerde Staten beslissen voor het einde van het jaar of de zes aanvragen uit West-Friesland goedgekeurd worden. “De uitvoering van de werkzaamheden zullen bij de gemeenten dit najaar starten en naar verwachting over een tot twee jaar zijn afgerond. In het volgende jaar is er een kans dat de subsidieregeling weer open zal gaan, maar dat is nu nog niet met zekerheid te zeggen”, aldus woordvoerder Kaj Leers.

© foto boven: Provincie Noord-Holland

Vorig artikel
Volgend artikel