Nationale Motorbootvaren Prijs 2021 voor ‘Denkend aan Holland’

http://denkendaanholland
01 maart 2022  Laatste update: 15 maart 2023

Het vaarprogramma ‘Denkend aan Holland’ heeft de Nationale Motorbootvarenprijs 2021 gewonnen. De prijs, die op 9 maart tijdens -de geannuleerde– beurs Boot-Holland zou worden uitgereikt, zal in 2023 feestelijk worden overhandigd.

Genomineerden Motorbootvaren Prijs

De genomineerden voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2021 waren:

  • Tasmanroutes.nl voor de vaarkaart ‘Ontdek en beleef Groningen’;
  • Watersport-tv.nl voor brede informatie over veiligheid, vaartechniek èn het plezier van het motorbootvaren;
  • Omroep MAX voor het programma ‘Denkend aan Holland’.

Denkend aan Holland

De jury van de Stichting Bevordering Motorbootvaren heeft de prijs toegekend aan Omroep Max. In het programma ‘Denkend aan Holland’, een titel die verwijst naar het bekende gedicht van H. Marsman, wordt door Omroep Max verslag gedaan van vaartochten met een motorboot over de prachtige Friese wateren.

Het traject van de Elfstedentocht werd, nu eens niet op de schaats – maar met de motorboot gevaren. Door deze vaartochten werd het mooie Nederland aan een breed publiek op een plezierige wijze gepresenteerd. Motorbootvaren werd zo aantrekkelijk gemaakt en trok een paar miljoen kijkers. Het grote succes van dit programma is niet in de laatste plaats te danken aan Janny van der Heijden en André van Duin. Beiden beeldden het wel en wee tijdens de vaartochten op een soms serieuze en soms hilarische wijze uit. De televisieserie zal in 2022 worden voortgezet.

Nieuwe kansen

De prijs zou op 9 maart tijdens de opening van Boot Holland in Leeuwarden worden uitgereikt. Wegens de corona maatregelen gaat die beurs niet door. Daarom zal de prijs officieel uitgereikt worden tijdens de opening van Boot Holland op 8 maart 2023. Dan zal tevens de Nationale Motorbootvaren Prijs 2022 worden uitgereikt. Voor deze prijs komen naast nieuwe voordrachten ook de niet gekozen genomineerden van de prijs voor 2021 weer in aanmerking. Voor inlichtingen of reacties kunt u mailen naar secretaris@motorbootvarenprijs.nl.

© Foto boven: André en Janny | Roland J. Reinders / Beeldbank MAX

Vorig artikel Volgend artikel
Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter