Rotterdamse schoolkinderen vissen zwerfvuil uit water

/vuil-vissen-met-ikapitein
31 maart 2022

Wesley dos Santos van iKapitein is een project gestart met CityLAB010 om Rotterdamse kinderen bewust te maken van zwerfvuil. Dos Santos zet zich met zijn bedrijf al langer in tegen zwerfvuil, vertelde hij vorig jaar in een interview met Waterrecreatie Nederland.

Nu start hij een nieuw initiatief, samen met de gemeente Rotterdam.

Schonere koers

“Ik dacht: waar moet je nou beginnen om dat aan te pakken? Nou, zo vroeg mogelijk: bij kinderen op de basisschool.” Aldus Dos Santos. En dus maakte hij een plan dat hij indiende bij CityLab010: Vaar jouw eigen en schonere koers. Een bewustwordingsproject in drie dagen.

Plastic soep

“De eerste dag geef ik uitleg over sociaal ondernemerschap. De tweede dag vertel ik over plastic soep en gaan we trash hunten op straat én in een boot op het water. De derde dag mogen ze hun eigen ideeën pitchen. Ook maken we dan bekend hoeveel vuil ze hebben verzameld. We zetten ze dus echt aan het nadenken.”

Lees het hele artikel op de website van de gemeente Rotterdam.

© Foto: Erno Wientjens

Vorig artikel
Volgend artikel