Gemeente Den Haag op zoek naar naam voor nieuwe haven langs Prinsessegracht

http://impressie-haven-prinsessekade-den-haag
23 mei 2022

De gemeente Den Haag is begonnen met de aanleg van een nieuwe haven langs de Prinsessegracht, op de hoek met de Bezuidenhoutseweg. De locatie wordt een aanlegplek en opstapplek voor kleine boten (roeiboten, sloepen en kano’s). De werkzaamheden duren ongeveer zes maanden en zijn naar verwachting in oktober 2022 afgerond.

De haven is onderdeel van het landschapspark Koekamp dat momenteel wordt opgeknapt en vergroend. De opknapwerkzaamheden in de Koekamp zijn in volle gang en zijn naar verwachting in maart klaar. Het resultaat is straks een fijne, nieuwe, groene plek in het centrum om te zijn en te recreëren voor alle Hagenaars, gebruikers en bezoekers van de stad.

Transformatorhuisje

Bij de haven wordt ook een informatiepunt gemaakt. Na de aanleg van de haven wil de gemeente Den Haag het transformatorhuisje (trafohuisje) dat er al staat veranderen naar een informatiepunt. De gemeente is in gesprek met Stedin om de trafo uit het huisje te plaatsen. Zo komt het huisje vrij voor het informatiepunt. Deze werkzaamheden starten na de aanleg van de haven. Het doel is om het hele project in het voorjaar van 2023 klaar te hebben.

Prijsvraag

De gemeente schreef onlangs een prijsvraag uit voor een mooie vernoeming van deze haven, waarbij iedereen een inzending kan insturen naar havencs@denhaag.nl. Een jury beoordeelt de namen.

Wethouder Hilbert Bredemeijer (Buitenruimte): “Ik verwacht creatieve namen van de mensen in Den Haag. Namen die passen bij het groene gebied van de Koekamp of namen die passen bij de internationale stad van Vrede & Recht. Hier vlakbij is er al de Laan van Reagan en Gorbatsjov. Zelf dacht ik al aan de Ad Havermans-haven, naar de onlangs overleden voormalig burgemeester van Den Haag. Kom maar op met die inzendingen!”

Foto boven en meer informatie: Gemeente Den Haag

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel