Merijn Tinga op e-foil van Brussel naar Amsterdam voor ‘Mission Reuse Experience’

http://merijn-tinga-mission-reuse-wegwerpbekers
24 juni 2022

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga start begin juli een nieuwe actie om aandacht te vragen voor het gebruik van wegwerpbekers. Op een e-foil, gemaakt van plastic bekers’ vaart hij van Brussel naar Amsterdam.

385 kilometer

De afstand van die tocht, 385 kilometer, is naar eigen zeggen net zo lang als 5 miljoen wegwerpbekers achter elkaar. Dat aantal komt overeen met het aantal wegwerpbekers dat iedere ochtend in Nederland alleen al wordt gebruikt. Met de ‘Mission Reuse Expedition’ voert Tinga campagne vóór herbruikbare bekers en tegen het gebruik van wegwerpbekers.

E-foil

Tijdens zijn tocht vaart Tinga op binnenwateren op een Fliteboard e-foil, op open water met een wing, gemaakt van oude stukken kitesurfscherm. Onderweg maakt hij verschillende tussenstops om aandacht voor de campagne ‘Mission Reuse Experience’ te vragen.

Lees ook de antwoorden op de ‘Vijf vragen aan… Merijn Tinga’ die we vorig jaar stelden.

 

Vorig artikel
Volgend artikel