Kitesurfers Hoek tot Helder halen recordbedrag van 650.000 euro voor Hartstichting op

http://hoek-tot-helder-2022-jeroen-mencke.jpg
07 november 2022

500 kitesurfers uit de hele wereld hebben op 2 november 2022 met hun deelname aan de kitesurfmarathon Hoek tot Helder 650.000 euro opgehaald voor de Hartstichting, het hoogste bedrag ooit. Het event vond voor de vijfde keer plaats.

“Een fantastisch resultaat voor dit geweldige evenement”, zegt directeur van de Hartstichting Hans Snijder. “Hulde en dank aan alle deelnemers die aan deze ongelooflijk zware tocht hebben meegedaan. Dankzij hun prestatie vandaag kunnen we als Hartstichting weer een grote slag maken om baanbrekend onderzoek te financieren om hart- en vaatziekten sneller en beter te behandelen.”

Op de valreep

Het was dit jaar spannend of de weersomstandigheden goed genoeg waren om de tocht nog voor de uiterste mogelijke datum van 6 november door te laten gaan. Het is voor het eerst dat de tocht nog zo laat in het seizoen is gehouden. “Ondanks dat het al november is waren de weersomstandigheden perfect”, zegt organisator Martijn van Dijk die vandaag zelf ook de 130 kilometer lange tocht aflegde.

Naast professionele kitesurfers als Kevin Langeree en Lasse Walker namen onder andere ook presentator Beau van Erven Dorens en olympisch schaatskampioen Mark Tuitert deel aan de tocht. Waar het Van Erven Dorens twee voorgaande edities niet lukte de finish te halen, is het hem deze keer wél gelukt.

Bucketlist

Hoek tot Helder is de langste kitesurftocht van de wereld die in één dag wordt afgelegd. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een bucketlist-event voor kitesurfers uit de hele wereld. Deze vijfde editie was binnen twaalf minuten uitverkocht. Iedere deelnemer bracht daarnaast minimaal 1000 euro sponsorgeld voor het goede doel binnen.

foto boven: Deelnemers Hoek tot Helder in Den Helder – © Jeroen Mencke

Vorig artikel
Volgend artikel