Video met alternatieven voor toiletlozing gepresenteerd

http://video-schoon-oppervlaktewater-alternatieven-toiletlozing
16 december 2022

Het ministerie van Infrastructuur en Watersport heeft een voorlichtingsvideo met alternatieven voor de lozing van toiletwater met uitwerpselen in het oppervlaktewater gepubliceerd. De video is onderdeel van de campagne ‘Wees geen lozer – houd ons oppervlaktewater schoon en gezond‘.

Het lozen van toiletwater met uitwerpselen in het oppervlaktewater is verboden, omdat het gevaarlijk is voor de gezondheid van zwemmers en in het water spelende kinderen. En voor andere watersporters zoals bijvoorbeeld kanovaarders, suppers, wind- en kitesurfers en zeilers. Er zijn verschillende alternatieven voor het overboord pompen van het zwarte toiletwater, waarvoor in de video aandacht wordt gevraagd.

Bekijk de video hieronder:

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel