Watersportdata: de meeste watersporters behoren tot de ‘plezierzoekers’.

31 januari 2023

Onder watersporters vind je relatief de meeste mensen die behoren tot de leefstijlgroep ‘plezierzoekers’. Vergeleken met de Nederlandse bevolking bevinden zich onder watersporters relatief veel avontuurzoekers. Dat blijkt uit de resultaten van het Watersportonderzoek 2021.

Leefstijlen

In samenwerking met acht provincies heeft MarketResponse Marktvinders zeven leefstijlen gevonden. Deze leefstijlen laten zien waar mensen in hun vrije tijd of op vakantie behoefte aan hebben. En wat de verschillen hierin zijn. Meer informatie over de verschillende leefstijlgroepen kan gevonden worden op de website: www.leefstijvinder.nl

Watersporters naar leefstijl

De meeste watersporters behoren tot de leefstijlgroep ‘plezierzoekers’, zo blijkt uit het onderzoek. Vergeleken met de Nederlandse bevolking bevinden zich onder watersporters relatief veel avontuurzoekers. In onderstaand overzicht zijn alle verschillende watersportvormen te bekijken (klik voor een uitvergroting.)

In onderstaande tabel zijn de resultaten van de Nederlandse bevolking vergeleken met die van de Nederlandse watersporters. Onder watersporters vind je bovengemiddeld aantal avontuurzoekers en stijlzoekers.

Watersportdata

Bovenstaande cijfers, de Watersportdata, zijn afkomstig uit het Watersportonderzoek 2021, uitgevoerd door Waterrecreatie Nederland en NBTC. Het Watersportonderzoek 2021 is gehouden onder Nederlanders van 18 jaar en ouder, die in de periode van 1 december 2020 t/m 30 november 2021 één of meer vormen van watersport hebben beoefend. In totaal zijn ruim 5.000 watersporters ondervraagd, representatief voor watersportend Nederland. In het Watersportonderzoek 2021 zijn de volgende watersportvormen onderscheiden: varen of zeilen (met kajuitboten, sloepen, open boten, speedboot/jetski e.d.), kanoën, roeien, surfen (kite-, golf- of windsurfen), waterskiën/wakeboarden, duiken, suppen en sportvissen.

Lees alle rapportages via www.waterrecreatienederland.nl/watersportonderzoek.

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel