Nationale Motorbootvaren Prijs 2022 voor ‘Varen met de Canicula’

http://pieter-marieke-canicula-nationale-motorbootvarenprijs
22 februari 2023

De jury van de Nationale Motorbootvaren Prijs heeft de prijs voor 2022 toegekend aan ‘Varen met de Canicula’. Jaarlijks wordt door de onafhankelijke jury van de Stichting uit de ingediende voordrachten een winnaar voor de Nationale Motorbootvaren Prijs gekozen.

De Canicula

“Met hun website www.decanicula.nl en het You-Tube kanaal De Canicula laten Pieter en Marieke al vanaf 2015 met video-opnamen van hun vaartochten aan iedereen de schoonheid vanuit het water van Nederland zien. Zij doen dit op informatieve wijze met bijzondere en kwalitatief goede video opnamen. Hun tochten worden in veel delen van Nederland gemaakt. Ze geven in hun video’s praktische tips en laten zien welke routes gevaren kunnen worden. Hun professionele toelichting is niet beperkt tot nautische en toeristische aspecten maar vertelt ook over de geschiedenis van de streek waar gevaren wordt. Pieter en Marieke dragen met hun website op een unieke wijze bij aan het aantrekkelijk maken van varen met de motorboot in ons land. En passant worden regelmatig veiligheidsaspecten besproken.” aldus de jury.

Uitreiking op Boot Holland

In totaal werden een 8-tal voordrachten bij de jury ingediend met meerdere inzenders. De uitreiking van de prijs zal plaats vinden op woensdag 8 maart 2023 tijdens de bekende botenbeurs Boot Holland. Deze beurs wordt gehouden in het WTC Expo in Leeuwarden van 8 tot 12 maart 2023.

© foto boven: DeCanicula.nl

Vorig artikel
Volgend artikel