Wandelroute over sluizencomplex Schellingwoude weer open

http://Schellingwoude-luchtfoto
30 maart 2023

De wandelroute over de Oranjesluizen in Amsterdam (sluizencomplex Schellingwoude) is op donderdag 30 maart weer geopend na een sluiting vanwege een veiligheidsrisico. De route biedt nu weer een verbinding voor wandelaars tussen Schellingwoude en Zeeburgereiland.

Nu de route over de sluizen weer open gaat, kunnen de bewoners in de omgeving en andere bezoekers van het gebied weer makkelijk het water over. De route over de Oranjesluizen is onderdeel van het lokale wandelnetwerk en biedt een uniek uitzicht op de bedrijvigheid van het complex met zijn passerende schepen. Helaas zag Rijkswaterstaat zich genoodzaakt de route tijdelijk te sluiten.

Kruispunt wandel- en scheepvaartroute

Op het sluizencomplex Schellingwoude kruist een populaire recreatieve route met een belangrijke en drukke scheepvaartroute. Om passanten veilig over het sluizencomplex te leiden heeft Rijkswaterstaat een aantal maatregelen getroffen. Een belangrijke veiligheidsfunctie, de zogenoemde noodstop, bleek in juni 2021 onvoldoende betrouwbaar. Er is hard gewerkt om dit op te lossen. Ook zijn er extra markeringen en bebording geplaatst.

Voor de veiligheid blijft het belangrijk dat bezoekers instructies van het sluispersoneel opvolgen en zich niet begeven buiten de aangegeven wandelroute. Zie daarvoor ook de bebording ter plekke. De route heeft vooral een recreatieve functie. Voor degenen die willen doorfietsen is de Schellingwouderbrug vaak de snellere optie; die gaat minder vaak open voor de scheepvaart dan de Oranjesluizen.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter

Vorig artikel
Volgend artikel