Eerste ‘Dag van de Watersport’ op 26 augustus in Giesbeek

http://zeilschool-zeilles-animo
18 juli 2023

Ben je tussen de 10 en 17 jaar en wil je kennismaken met watersport of eens een andere watersport proberen? Dat kan tijdens de allereerste Dag van de Watersport op zaterdag 26 augustus in de haven van wsv Giesbeek. De toegang is gratis, en vrienden en klasgenoten zijn ook welkom.

Voor kinderen

Die dag is er voor kinderen en jongeren met een zwemdiploma van alles te doen. Probeer eens een kano, ga suppen, stap over van je Optimist naar een Laser Pico. Vaar eens mee op een Valk, maak kennis met waterscouting en laat je van de waterglijbaan afroetsjen het frisse water in.

Heb je een beperking? Ook dan kun je langskomen om een watersport te proberen. Er zijn aangepaste zeilboten beschikbaar of je kunt mee in een Valk of meerpersoonskano. Als het even meezit kun je ook nog genieten. Volwassenen zijn ook welkom en kunnen terecht op het terras of in de tent en natuurlijk kunnen de kleintjes naar de speeltuin. De activiteiten van deze dag zijn allemaal in en rond de haven.

Initiatief

De watersportvereniging (wsv) Giesbeek vond dat het tijd was om watersport eens goed op de kaart te zetten. “Veel mensen uit de omgeving weten vaak niet eens dat je hier heerlijk kunt watersporten,” vertelt één van de kartrekkers Maarten Esser. “Terwijl je hier op de plassen zo ontzettend veel kunt doen. Voor deze allereerste dag brengen we zoveel mogelijk soorten watersport bij elkaar zodat iedereen de kans heeft kennis te maken met een (andere) watersport.”

Een groepje enthousiastelingen van de watersportvereniging steekt deze zomer de handen uit de mouwen om alles rond te krijgen. Volgens Maarten doen zoveel mogelijk leden en groepen mee. “Ook anderen doen mee, zoals Rutgers. Leisurelands heeft toegezegd ons ook te willen helpen, net als bijvoorbeeld de gemeente Zevenaar. Vrijwilligers van wsv Giesbeek werken in grote getalen mee en stellen heel veel materiaal en begeleiding beschikbaar. De groep steunverleners groeit nog steeds en daar zijn we heel blij mee.”

De bedoeling van de dag is dat deelnemers vrijblijvend kunnen rondkijken en van alles uitproberen. Maarten: “Het kan zomaar zijn dat je een nieuwe hobby vindt, en anders heb je gewoon een gezellige waterdag als mooie afsluiting van de zomervakantie.”

Vorig artikel
Volgend artikel