Gastvrije Randsmeren: Mijlpaal in IJsseldelta Programma bereikt

http://gastvrije-randmeren-ijsseldelta
20 juli 2023

Op maandag 26 juni is het deelproject Recreatieterreinen opgeleverd. ‘Hiermee is een belangrijke mijlpaal in het IJsseldelta Programma gerealiseerd’, zo staat op de website Gastvrije Randmeren.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst stonden gebruikers en eigenaren van de terreinen, de bestuurders van betrokken provincies en gemeenten, de uitvoerend aannemer en projectorganisatie N307 Roggebot-Kampen als opdrachtgever stil bij de uitgevoerde werkzaamheden. Met drie botters voeren zij langs de vijf locaties van het project en heeft op elke locatie een symbolische overdracht plaatsgevonden.

Intensieve samenwerking

Oskar de Kuijer, projectmanager namens projectorganisatie N307: “In de afgelopen 2 jaar is het project in een aantal delen uitgevoerd. Havens zijn gebaggerd, kades zijn verhoogd en terreinen opnieuw ingericht. De werkzaamheden waren met elkaar afgestemd op het gebruik en hebben daarom vooral buiten het recreatieseizoen plaatsgevonden. Op die manier konden de recreatieterreinen gedurende de uitvoering ook in gebruik blijven. Ik ben er trots op dat alle betrokken partijen intensief met elkaar hebben samengewerkt om deze mijlpaal te halen en wens alle gebruikers een fijn gebruik toe de komende jaren.”

Fasering deelprojecten

Eerst werd de toegangsweg naar en de kade en sluis om het toen in aanbouw zijnde EuroParcs De IJssel Eilanden heen gemaakt. Daarna is de locatie van kanovereniging Skonenvaarder en de kanowedstrijdbaan in het Drontermeer gemaakt. Tenslotte zijn de haventjes en terreinen aan Flevolandse zijde gerealiseerd (de Meerkoet, de Smient en WSV Roggebot). Per recreatieterrein vond een symbolische overdracht van het terrein plaats:

  • aan de eigenaar (gemeente Dronten voor de Meerkoet, Smient en WSV Roggebot, gemeente Kampen voor terrein Skonenvaarder en toegangsweg, EuroParcs voor de kade en sluis rondom het EuroParcs terrein)
  • aan de gebruiker, respectievelijk kanovereniging Skonenvaarder, EuroParcs, Stichting Gastvrije Randmeren (Meerkoet en Smient) en Watersportvereniging Roggebot.

Na het huidige recreatieseizoen worden alle terreinen nagelopen en gecontroleerd op groei van het ingezaaide gras en de zetting van de opgehoogde terreinen.

Lees meer over dit project en het vervolg op de website Gastvrije Randmeren.

© foto boven: Gastvrije Randmeren

Vorig artikel
Volgend artikel