Gemeente Zeewolde schenkt duurzame zeilboot aan Scouting Nederland

http://eco-vlet-scouting
19 juli 2023

Zaterdag 24 juni mocht Scouting Nederland een nieuwe ecovlet, een Scoutingboot van gerecycled plastic, officieel in ontvangst nemen uit handen van burgemeester Gorter van Gemeente Zeewolde.

De ecovlet werd op het Nuldernauw direct in gebruik genomen door waterscouts. De gemeente Zeewolde schonk de ecovlet afgelopen zomer al tijdens Nawaka, het elke vier jaar terugkerende nationale waterkamp van Scouting Nederland. Inmiddels is het de derde ecovlet in de Nederlandse wateren.

Ecovlet

De ecovlet heeft verschillende verbeteringen ten opzichte van de traditionele stalen lelievlet waar je waterscouts mee ziet zeilen. De ecovlet is een stuk lichter dan de traditionele stalen lelievlet, daarom ligt hij een stuk minder diep in het water. Ook qua onderhoud zorgt de ecovlet voor verbetering. Hij heeft ten opzichte van zijn stalen broertje geen verflaag nodig, en is daarom onderhoudsarm en beter voor het milieu.

© foto: Omroep Zeewolde, Ruud van Velzen

Vorig artikel
Volgend artikel