Cursus Cultuurlandschappen van de Wadden

30 oktober - 01 november
http://cultuurlandschappen_wadden_2018

Van dinsdag 30 oktober tot en met donderdag 1 november 2018 organiseren het Kenniscentrum Landschap en de Waddenacademie een driedaagse cursus Cultuurlandschappen van de Wadden.

De driedaagse kennisverdiepende cursus biedt inzicht en overzicht van de cultuurlandschappen van het Waddengebied. Gerenommeerde landschapsspecialisten waaronder Theo Spek, Meindert Schroor en Jouke van Dijk verzorgen colleges, veldpractica en workshops. In de avonden vinden debatten en presentaties plaats. De driedaagse besluit met een busexcursie naar het relatief onbekend Waddenlandschap.

In drie dagen leert u over de laatste inzichten op het gebied van de landschapsgeschiedenis en kunt u tijdens veldpractica en workshops zelf aan de slag.

Cursusopbouw

De cursus bestaat uit drie dagen:

  • Op donderdag 30 oktober 2018 wordt ’s ochtends de ontstaansgeschiedenis van het landschap toegelicht met gebruik van recente inzichten en onderzoek. In de middag kunt u kiezen uit veldpractica en workshops. ’s Avonds is er een debat over erfgoed en toekomst van de Wadden onder leiding van Theo Spek.
  • Op 31 oktober 2018 wordt in de ochtend ingezet op de verdieping van de kennis door in te zoomen op bijvoorbeeld een specifieke regio of thema. In de middag kunt u wederom kiezen uit veldpractica en workshops. ’s Avonds bieden wij een platform voor presentaties van deelnemers waar zij plannen, projecten en organisaties kunnen delen.
  • De busexcursie op 1 november 2018 voert met omzwervingen langs interessante locaties van Harlingen naar Den Helder.

Lees verder op de website Waddenacademie.nl

Volgend agendaitem
Vorig agendaitem

De IJsherberg, Harddraversdijk 1, 9101 XA Dokkum.

Agenda

Hiswa te Water 2023

30 augustus - 03 september