Digitale talkshow - De Rotte

12 november 2020

Om de Rotte verder op de kaart te zetten bij bewoners, ondernemers, overheden en andere organisaties, schrijft de stichting Plezierrivier De Rotte, in samenwerking met AIR, de partners Van der Leeuwkring en gemeente Rotterdam een Open Oproep uit voor de Poort van Noord, de plek waar de Rotte onder de Ring door stroomt. In een live online talkshow wordt vooruitgeblikt op de Open Oproep.

Graag nodigen wij je uit om deze talkshow bij te wonen op vrijdag 13 november van 11:00 tot 12:00 uur. Registreren is niet nodig!

De talkshow 
De opgave van de Open Oproep wordt in een online talkshow verdiept met Ewoud Dekker en Harry van Huut van Stichting Plezierrivier de Rotte, juryleden van de Open Call en overige deelnemers. Het gesprek wordt geleid door Bas van der Pol (AIR).

De Poort van Noord
De Poort van Noord is de plek waar de Rotte onder de Ring door stroomt (de kruising van de Rotte met de A20/spoorlijn). Het is de plek waar je aan de ene kant de stad Rotterdam beleeft en aan de andere kant het groene landschapspark Rottemeren. De Poort van Noord is ook een plek waar de kruising met snelweg en spoor de Rotte als verbinding van stad en ommeland minder zichtbaar maakt.

Open Oproep
De Open Oproep zelf wordt een paar dagen na de talkshow, op maandag 16 november, gelanceerd. Het winnende idee moet de Poort van Noord agenderen en activeren, de aantrekkelijkheid vergroten, gebruik uitlokken en een positieve bijdrage leveren aan de toekomst van deze plek. Voor de winnaar(s) van deze Open Oproep is €2.500,- beschikbaar om hun idee verder uit te werken en te presenteren op de Rotteconferentie in juni 2021.

Deelnemen
De talkshow is live te volgen via de website van het Stadmakerscongres, YouTube en Facebook. Registratie is niet nodig.

Agenda

Landelijke Zwemwaterdag 2024

16 april - 16 april

Hiswa te Water 2024

28 augustus - 01 september

Dutch Water Week 2024

25 mei - 02 juni